Minggu, 15 April 2012

Cara Letak SCM Music Player di blog

0 komentar
1. Korang kena masuk link ini dulu >>KLIK SINI<<

2. Dah masukkan ? Ok .TICK color yang korang suka. Jangan tekan DONE lagi.

3. Then pergi pulak dekat Edit Playlist. Macam kat bawah ini :


**Masukkan tajuk lagu dan URL lagu . Kalau tak tahu , ikut bawah ..

4. Masuk YOUTUBE >> KLIK SINI << 

5. Search lagu yang nak .. then , copy URL lagu itu . Lihat di bawah :

 
6. Dah copy kan?Then ,paste lah di bhagian URL tu.Letak bnyk lagu pun bley...

7. Sudah paste ? Pergi pulak ke Configure Settings. Ubah ikut di bawah :
klik untuk nampak lebih jelas :)


8. Lepas dah ubah , terus tekan DONE akan keluar macam ini .Terus COPY!!


Oke , sekarang ni , macamna pula nak letak dalam blog ! Ikut STEP Lyssa.

1. Log In > Dashboard > Design > Add Gadget > Html/JavaScript
2. Paste segala yang korang copy kan tadi tuh erk ! hee~

3. Da paste , SAVE lah , apa lagii ~ huhu . Pergi cepat tengok blog korang ! ada takk ? Ada Takk ? hehe ! Mudah kan ?
=SELAMAT MENCUBA=

Leave a Reply